DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 29.12.2011 20:03:34 

Frida z Mokré Hory "Bonnie"

Novinky 2010

 

                       25.12.2010 - Prochajda s Nelli

Více akce a výlety.


                             24.12.2010 - Štědrý den

Tak konečně po dlouhém očekávání přišel Štědrý den:-), který vždycky slavíme společně s tetou, strýcem, babičkou...No prostě je nás opravdu hodně.  Ráno jsme ještě dodělávali poslední přípravy, vařili, případně balili dárky... Odpoledne jsme pak vyrazili na procházku s Bonnie, ale bylo zataženo, mlhavo a dokonce i pršelo!, takže ačkoli jsme měli foťák, nestálo to za nic:-( Vrátili jsme se prokřehlí a promrzlí, ale náladu jsme si u zdobení stolu rychle spravili. U večeře Bonnie dostala kostičku a poslušně jí kousala, zatímco my jsme jedli, bohužel ji ale zlikvidovala poměrně rychle, takže pak chodila a házela na nás smutné obličeje, že by si jako taky dala trochu kapra:-) Po večeři jsme "tahali hrníčky", což je náš oblíbený vánoční zvyk. Vezmou se čtyři hrnky, a pod jeden se dá něco zeleného, třeba větvička - štěstí.Mince - dostatek peněz, chleba - dostatek jídla, uhlí - smůla. Potom každý třikrát losuje. Nebudu vás zatěžovat tím, co jsem si vylosovala já, nicméně mé vyhlídky na příští rok naštěstí nejsou nijak katastrofální:-) Zato Bonnie, ta taky losovala. Čumáčkem vždy ukázala (případně oblízla) hrnek, který byl jejím favoritem, a vylosovala si dvakrát minci a jednou větvičku.Naneštěstí pro ni žádné jídlo:-) U stromečku však přišla její chvíle - ježíšek jí nadělil výhodné velké balení pedigree taštiček a taky pamlsky. Samozřejmě jsme nezapomněli fotit, pár foteček najdete ve fotogalrii.


                                               28.11.2010

Konečně nám přišla zima a všude kolem je nádherně bílo. Bonnie se sníh mooc líbí:-P Skáče, vyhazuje ho do vzduchu, brodí se naschvál v těch největších závějích, zkrátka dělá samé blbosti, takže se vždycky neubráním smíchu, když jí vidím:-) Nevýhoda ale je, že se brzo stmívá, takže když přijdu pozdě ze školy, nebo mám kroužek, je už tma, a už to na nějaké velké procházky moc není:-( Tak se jí to snažím vynahradit o víkendu. Taky jí hodně baví hledat zahrabané věci ve sněhu:-)
Dneska nám dokonce jeden příbuzný, který býval myslivec, přivezl bažanta! Strčili jsme ho do mrazáku, a na jaře zase můžeme cvičit:-) Taky jsme na prochajdě nafotili nějaké fotečky, podívejte se do fotogalerie:-)
Užívejte si zimy, dokud nám ten sníh vydrží! :-D


                                                                24.11.2010 - Veterinář

Dneska jsme museli zajít k veterináři, protože Bonnie si začla drbat uši a třepe hlavou, no a paní veterinářka jí zjistila zánět v uších:-( Naštěstí nic vžného, za týden by to snad mohlo být dobré, dostali jsme nějaké kapičky, Bonnince se sice moc nezamlouvají, ale po několika piškotech si dá říct:-)


                               27. - 31.10.2010 - Podzimní prázdniny + OVVR

Více v rubrikách AKCE A VÝLETY a ZKOUŠKY.


                                           Výsledky DKK a DLK

Po necelém měsíci nám přišly výsledky z rentgenů na DKK a DLK. Máme obrovskou radost, protože Bonninka má 0/0 na loktech i na kyčlích! Jsme za to moc rádi:-) 


                            3.10.2010 - Podzimní klubová liga

Dneska jsme na cvičáku měli závody - podzimní klubovou ligu - více ve zkouškách a závodech.


                                                              30.9.2010. - Rentgeny

Na dnešek jsme se objednalik panu veterináři Novákovi do Frýdku - Místku na rentgeny kyčlí a loktů, které potřebujeme pro uchovnění, a taky samozřejmě pro klid naší duše:-) K vetíkovi jsme přijeli asi ve tři čtvrtě na šest. Nikdo tam nebyl, a tak jsme přišli na řadu hned. Bonnie dostala injekci, chvíli to vypadalo, jako kdyby jí někdo píchl něco na povzbuzení, protože začla skákat a blbnout, ale za chvíli se jí najednou podlomily nohy a padla jako podťatá:-) Do deseti minut byla úplně tuhá. Pan doktor s taťkou ji fotili asi půl hodiny, a potom jsme ještě čekali, než se začne probouzet. Asi po hodině od doby, kdy jsme jí anestetikum dali, začla mít reflexy, když se jí poklepalo na čumák. Zanesli jsme jí do auta a potom vynesli do domu. Ačkoli pan veterinář říkal, že za hodinu už se bude stavět na nohy, Bonnie ležela jako placka až do půl jedenácté. Teprve pak začla hýbat hlavou a povedlo se nám ji s mamkou dopravit ke mně do pokojíku, aby třeba v noci nechtěla sejít dolů po schodech a nenatloukla si. Když jsme se ráno vzbudili, byla už úplně fit:-) Pan veterinář poslal snímky panu Šebkovi do Českých Budějovic, což je posudkový lékař pro zlaté retrívry v ČR. Nejpozději za měsíc bychom se měli dozvědět výsledky, tak uvidíme:-)


                                    28.9.2010 - rok s Bonnie

Dnes večer je to právě rok, co jsme si Bonninku přivezli z Brna. Připadá mi to úplně strašně dlouho, když si vzpomenu, jak ležela úplně malá na staré matraci, poprvé jsme šli na procházu, začla se učit sedni a vůbec zapadnout do naší rodiny. Teď už si život bez ní vůbec nedovedu představit, asi bych se strašně nudila, kdybych přišla ze školy a nešla na procházku, v neděli nešla na cvičák a pravidelně nenavštěvovala zverimex:-) No a protože shodou okolností mám za pár dní narozeniny, rozšířili jsme v obchodě s loveckými kynologickými potřebami (Bracco) sbírku našich výcvikových pomůcek - koupili jsme chlupatého duummíka, druhého obyčejného dummíka ( to jestli se někdy dohrabeme k handlingu), a taky atrapu kachny do vody. Když jsem sdělila svým rodičům, co bych si přála k patnáctinám, docela koukali:-) Ale přání mi vyplnili:-) Bonninku chlupatý kilový dummmík moc zajímá, drží ho podle mě líp než toho klasického a baví ji to. Snad to není jen počáteční nadšení. Teď ještě abychom úspěšně složili OVVR:-D

                                  


                                 První cvičení s bažantem

Když jsme byli v sobotu na výstavě, naše moc hodná teta nám darovala bažanta, který u nich už dva roky ležel v mrazáku. Hned jsme toho využili, rozmrazili ho a "cvičíme" s ním. Bonnie je moc šikovná, pěkně ho našla ve vysoké trávě, moc pěkně ho aportuje a taky ji to moc baví. Až se divím, že nemá nějaké tendence si ho vzít, někam s ním zdrhnout a tam ho       sežrat:-) Jenom sem tam se jí stane, že ho chytne jen za křídlo, ale celkově z ní mám velkou radost. Taky dopilováváme disciplíny na OVVR, něco málo jsme foťákem zachytili, můžete se podívat.

                                              

                                              


               18.9.2010 - Klubová výstava retriever klubu v Oslavanech

Byli jsme na naší druhé výstavě, podívejte se do sekce výstavy, jak jsme dopadli.


                               16.9.2010 - Přípravy na výstavu

Výstava v Oslavanech se nám nezadržitelně blíží, a tak jsme podnikli všechny přípravy - v pondělí byla Bonnie na stříhání a dneska jsme ji celou okoupali šamponem, z čehož byla vážně nadšená. Ale vynahradili jsme jí to piškotkama na závěr:-)

 
                                
                                   11.9.2010 - Výlet do Beskyd
Více v akcích.

31.8.2010 - Konec prázdnin
Tak nám skončily naše první prázdniny s Bonninkou. Myslím, že jsme si je bezvadně užili a i se spoustu nového naučili, podívejte se do rubriky cestování:-) Poslední den bohužel nebyl zrovna vydařený - tady u nás nepřetržitě prší, takže jsme jen na chvíli vystrčili nohy a packy z domu a vrátili se úplně promočení. Snad se ještě vyčasí, hlavně abychom měli sluníčko na OVVR, které bychom rádi dělali 28. října. Doufáme, že i vy jste si prázdniny bezvadně užili:-)

21.8 - 28.8.2010 - Výcvikový tábor Albeř
Strávili jsme bezvadný týden s výcvikem  retrieverů v Albeři, kde jsme se toho spoustu naučili. Více v cestování.
                                    31.7. - 14.8.2010 - Dovolená ve Slovinsku a Chorvatsku
Více v cestování.

                                   24.7.2010 - 1. narozeniny     
Tak, teď je to zrovna rok, co se u Brna narodilo 8 krásných šťeňátek, a jedno z nich byla i naše Bonnie. Tehdy jsme o ní ještě ale vůbec nevěděli. O devět týdnů později jsme si ji odvezli domů. Její první narozeniny jsme se rozhodli náležitě oslavit. Ráno jsme byli u taťky v Ostravě, kde ale bohužel hodně pršelo, takže jsme byli doma. Bonnie dostala k snídani taky jogurt a piškotky:-) Na oběd jsme přijeli normálně domů do Šenova. Po obědě jsme zašli na dlouhou narozeninovou prochajdu ke studánce a k řece. Šli jsme lesem, hráli si s klackama a běhali. Na závěr jsme si ještě zašli k řece Lučině, kde si Bonnie úžasně zaplavala a zaaportovala. Nebylo moc vedro, spíš takový svěží vzduch, protože bylo po dešti. Po návratu jsme se dali do přípravy dortu. Uvařili jsme kuřecí maso a rýži, pak smíchali a dali v misce ztuhnout do ledničky. Za dvě hodinky jsme to vyklopili, takže jsme dostali takovou pěknou bábovku, do které jsem zapíchla jednu psí tyčinku a pamlsky. Potom jsme Bonnie dort předali, a musím říct, že si opravdu pochutnala. Navíc ještě dostala pár pamlsků, novou plyšovou hračku a psí paštiku. Moc se nám ty její narozeniny vydařily:-)
 
                                                  
 

                                                    3.7. - 10.7.2010 - Dovolená na Šumavě
Více v Cestování.

                              Začátek prázdnin 2010 a ukončení KUZMY      
Tak, ve středu jsme měli poslední lekci kuzmy, což je veelká škoda, protože se nám tam mooc líbilo, poznali jsme spoustu fajn lidí i pejsků, naučili se nové věci... Kurz se mi líbil zejména proto, že jsme dělali hodně překážky a měli jsme super instruktora Lukáše, který měl s námi a našimi pejsky trpělivost a všechno nám vždycky vysvětlil. Na poslední lekci jsme si opekli buřtíky a pak seděli, jedli sušenky (Bonnie si v nestřeženém okamžiku dala taky) a povídali si o všem možném až do osmi. Protože kuzma je kurz policejní, tak Lukáš je taky policajt, nebo spíše policejní kynolog nebo tak něco, tak jsme si dokonce i zkoušeli naprázdno střílet z pistole a prohlíželi jsme si teleskop, což je něco jako obušek. Na zastávku mě a Bonnie pak odvezl Aniččin taťka a tam pro nás přijela mamka. :-)
No ale protože ve škole se poslední dny už nic nedělo a každý den je tady kolem třiceti stupňů, už v pondělí jsme si postavili na zahradě stan, kde jsme i s Šímou a Natálkou přespávali. První noc jsme Bonnie nejdřív dali před stan, ale jí se to nějak zvlášť nezamlouvalo, rozhodli jsme se, že jí vezmeme dovnitř. Dělala nám pěkný polštářek:-) Takhle jsme spali 4 noci a teď odjíždíme na Šumavu.

                                       27.6.2010 - Cvičák
Úspěšně (alespoň doufám) jsme dokončili na našem cvičáku kurz pro začátečníky, vzali jsme si přihlášku a dnes jsme se stali členy ZKO Šenov. Hned napoprvé jsme šli na stopy. Naše super cvičitelka Katka mi vysvětlila, jak mám stopu položit a tak. Dělali jsme stopu asi 10 metrů dlouhou. Poprvé jsem pamlsky dala co tři kroky, ale Bonnie to proletěla jako tryskáč a všechny tam nechala. Napodruhé jsem teda pamlsky dala co deset krůčků, to už bylo lepší. No a do třetice všeho dobrého jsem na konec dala pamlskovničku, protože žádný vhodnější předmět jsem neměla. Bonnie pěkně čmuchala a já jsem ji "brzdila" :-) U pamlskovničky si potom lehla. Teď už teda víme alespoň trochu jak na to, a tak můžeme stopu někdy zkusit třeba i sami, protože teď na cvičáku kvůli prázdninám dlouho nebudem. Po stopách jsme si udělali poslušnost, aporty a překážky. Bonnie jako správný lovecký pes našla mrtvého ptáka:-) Po cvičáku jsme se ještě s dalšími kamarádkami šli projít k rybníku, a jen tak mimochodem, Bonnie už nádherně plave! : o) Máme taky novou kamarádku, tuším že se jmenuje Domča a má border kolii Báru.

                                         25.6.2010 - výlet na Haldu Ema se třídou
Dneska jsme moc pěkně strávili dopoledne na Haldě Ema. Více v akcích a výletech.

                    21.6.2010 - Den policie na Slezskoostravském hradě   
Dneska jsme s celou KUZMOU byli na Slezskoostravském hradě ukázat, co jsme se v kurzu naučili. Více v akcích a výletech.                   
 

                                 20.6.2010 - Zkoušky kurzistů
Dnes jsme skládali na našem cvičáku zkoušky na ukončení kurzu pro začátečníky. Podívat se můžete v rubrice zkoušky.
                                 15.6.2010 - veterinář
Dneska jsem přišla ze školy a babička byla s Bonnie na zahradě. Bonnie mě šla přivítat, ale tak divně se ploužila a měla strašně velkou tlamu. Nejdřív jsem si myslela, že něco drží, ale potom jsem zjistila, že jí natekla celá tlama. Jeli jsme hned k veterináři, který říkal, že jí asi píchla vosa nebo včela a že na to má alergii. Píchnul jí dvě injekce, takže Bonnnie až do večera spinkala.                                                   

                                7.6.2010 - Výlet k Ostravici
Dnes jsme se společně s Pájou a Bertou vydali na procházku k Ostravici. Dopoledne počasí moc nepřálo, tak jsme se bály, abychom to nemuseli zrušit, ale nakonec vysvitlo sluníčko, takže jsme nastoupili do autobusu a vyrazili. Chvíli jsme se jen tak procházely, holky si pohrály, potom se i trošku vykoupaly, ale bohužel pak se zatáhlo a začlo trošilinku krápat, tak jsme jeli domů.
Foteček pár máme, fotila Pája, pokud máte zájem tak tady: http://labradorka-berta.rajce.idnes.cz/28_7.6.2010_Berta_a_Bonnie_u_Ostravice/

                                Víkend   5. - 6.6.2010
Tento víkend se nám konečně podařilo to, o co jsme už dlouho usilovali - Bonnie konečně vlezla do vody a dokonce se dostala i do malé hloubky. Už jsem si říkala, co to je za retrívra - aporty ho nebaví, do vody nechce... Měla jsem strach, že se plavat nikdy nenaučí. Teď však přišel víkend, horko asi 30 stupňů, a my jsme se vypravili ještě s kamarádkou a s Bonnie k rybníku. Až do teď Bonninka chodila jen do řeky a ještě do malé hloubky, do rybníka se nikdy neodvážila, protože tam není vidět na dno a je potřeba se odhodlat a seskočit ze břehu. Našli jsme si takové hezké místo s dobrým přístupem, sebou jsme měla spoustu pamlsků, hlavně párky:-) a vlezla jsem tam taky, samozřejmě v kraťasech a tričku. Jenže mi sklouzly nohy, takže jsem byla za chvíli ve vodě celá:-) Ale šli jsme dál, ale ve chvíli, kdy tam byl ten zlom, kdy už Bonnie nedošáhla, jsem jí musela chytnout a na to místo ji trochu dotlačit. Nejdřív kolem sebe mávala zběsile tlapama, narážela do mě, znova mě shodila do vody, poškrábala, prostě sranda, a pak hned pospíchala na břeh. V neděli jsme na to šli trochu jinak. Šli jsme na to samé místo, zase jsme vlezli do vody, já jsem byla ráda, že po včerejším zážitku tam Bonnie v pohodě šla. Do hloubky jsem jí chytla pod břichem, ona kolem sebe šíleně mávala tlapkama, pak se ale uklidnila, a když jsem jí asi metr dál hodila klacek, normálně pro něj plavala! Sice trochu nejistě, na delší vzdálenost by odemně určitě nešla, ale přece! Byla jsem strašně šťastná a mám ji moc ráda, teď už věřím, že to zvládneme:-D
fotky z neděle máme ve fotogalerii, v sobotu nebyl foťák. 

                               2.6.2010 - KUZMA    
Dnes jsme se opět vypravili na kuzmu. Ráno trošku  pršelo, takže jsem byla otrávená, že budeme jako zmoklé slepice, ale ve chvíli, kdy jsem i s Bonnie opustila náš dům, vylezlo sluníčko a začlo být úplně krásně, takže bunda zůstala doma:-) Počasí bylo úplně skvělé a cvičení taky. Bylo nás celkem málo, takže jsme cvičili v jedné skupině. Dělali jsme nově odložení za pochodu, což ale pro nás nebyla žádná novinka. Šli jsme třeba všichni v řadě, a nejdříve odložili své pejsky ti na kraji, my jsme pokračovali, pak zase ti na kraji... takže vlastně vznikla taková šipka:-) No a na závěr jsme šli jako vždy zdolávat překážky. Bonnie už úplně bez problémů vyleze žebřík! Sice jen ten malý, ale přece :-) Taky jsme dělali kladinu, áčko, tunel a všelijaké jiné prolízačky a taky přeskok, ale jen takových třicet cm, aby neměla Bonnie špatné klouby. Na závěr jsme si zase povídali a pejsci si hráli, my jsme však museli brzy jít, vysvědčení se blíží a každý chce dopadnout co nejlíp:-) Už aby byly prázdniny!              

                           29.5.2010 - Výlet na Landek s Bertou   
Na Kuzmě jsme si na dnešek naplánovali výlet na Landek. Nejdřív byla spousta lidí pro, že jako půjdou, takže jsme čekali výpravu čítající alespoň 5 lidí. Když jsme společně s Pájou stanuli na zastávce, čekala tam ale jen Evča s Adélkou. Chvíli jsme čekali, jestli ještě někdo nepřijede, ale pak jsme si řekli, že si uděláme výlet jen ve třech. Eva ale po chvíli taky odešla, a tak jsme zůstaly s Pájou samy. Říkali jsme si, že když jsme se chtěli projít, mohli jsme jít někam blíž, když bydlíme docela blízko sebe, a nemuseli jsme jezdit na druhý konec Ostravy:-) Počasí nám ale přálo, obě holky lítaly na volno a hrály si, taky jsme udělali pár hezkých foteček, které jsou ve fotogalerii, no a pak jsme úplně unavené přijely domů:-)         

                                  27.5.2010 - KUZMA
Dneska jsme po dlouhé době byli na kuzmě a bylo to opravdu skvělé. Louka, kde se cvičí normálně, byla zatopená, takže jsme nejdřív cvičili na nějakém fotbalovém hřišti a pak jsme vyrazili do nedalekého parčíku. Pejsánci byli na volno, hráli si a dováděli a my jsme je odvolávali a zase posílali zpátky. Potom jsme cvičili chůzi přes přechod - takové to že pes si před přechodem musí sednout, má jít u nohy a tak. Lukáš, náš cvičitel, neustále zastavoval dopravu a pár kolemjdoucích na nás koukalo:-) Potom jsme šli na překážky. Bonnie už naprosto bez problémů proleze tunelem, přeskočí malou překážku a přejde kladinu. Celkem jí jde i áčko a dneska jsme dokonce zkoušeli i žebřík. Bonnie z něj měla nejdříve trochu strach, ale na konci lekce ho už dokázala jakž takž vyběhnout sama. Celou dobu bylo nádherné počasí a já musím dodat, že jsem strašně šťastná, že jsem nebyla od hlavy až k patě od bahna:-)
                               25.5. - Bonnie má svátek
Dneska Bonnie oslavila svůj svátek. Jméno Bonnie sice v psím kalendáři není, ale shodli jsme se na tom, že je dost podobné se jménem Bony, který má svátek právě dnes. Bonninka dostala gumovou činku do vody, která ale strašně páchne novotou a gumou, i když píšou, že to má být 100% přírodní :-/ Bonninka kolem ní chodí a štěká na ni, tak doufám, že jí to přejde. No a taky jsme jí trošku obzvláštnili večeři - dostala navíc šunku, piškoty a jogurt a jako zákusek nějakou psí dobrotu:-)

                               23.5. - Výlet na Landek
Když se po spoustě dnech plných deště konečně ukázalo sluníčko, vyrazili jsme na Landek. Bahna sice bylo až po kolena, ale přesto jsme se krásně prošli a vylítali.

                           1. a 2.5.2010 - u babičky a dědy
Více v akcích a výletech.

                            28.4.2010 - Výlet s Pájou a Bertou
Dneska odpoledne jsme jeli za Pájou a Bertou do Radvanic. Nejdříve si holky poblbly na poli a pak jsme vyrazily do Bučiny, místního lesíka. Šli jsme k rybníčku, neboť cíl naší cesty byl donutit Bonnie vlézt do hloubky. Berta ´do vody hnedka radostně hupla, ale Bonnie jen koukala. Do vody postupně létaly klacky, hračky.. a Bonnie nic:-( No neva, snad se to někdy povede. Nicméně jsme se krásně prošli, popovídali se a kolem půl šesté jeli autobusem domů:-)
                                              24.4. - 25.4. 2010 - výlet do Beskyd    
Více v akcích a výletech.         

                               22.4.2010 - výlet do Komenského sadů  
Zrovna trávíme týden u taťky a ve škole máme čtvrtek a pátek volno kvůli přijímačkám:-) takže jsem Bonnie vytáhla dvě zastávky trolejbusem do Komenského sadů. Je to jedno z mála míst v Ostravě, kde se legálně dá pustit pejsek. V tom je Šenov dobrý, tam vyjdu z domu a můžu Bonnie pustit kde se mi zachce. No, ta cesta trolejbusem s košíkem pro Bonnie asi není kdovíjaká zábava a pro mně ostatně taky ne, ale stálo to za to. Počasí stálo za to, bylo teplo až na krátké rukávy a parkem protéká řeka, ve které by se Bonnie mohla smočit, ale s vodou neustále bojujeme, ona prostě do té velké houbky nechce vlézt:-( Chodili jsme a chodili (park je opravdu veeelký), aportíky házeli, sem tam odehnali nějakého pejska, který se na hárající Bonninku přišel podívat... když už jsem mířila na zastávku, potkali jsme tříměsíční dobrmanku s moc milou paničkou. Dobrmanka Eliška (jmenuje se stejně jako já! :-)) se nejdřív schovávala obezřetně u nohou paničky, ale pak si spolu začli fenky hrát a hrály si asi půl hodiny. Mezitím mi ujelo spoustu trolejbusů, ale stejně to bylo fajn dopoledne:-)                          

                              ? 20.4.2010 - První hárání
Tak dneska Bonnie začala hárat. Mám z toho celkem radost, protože jsem měla strach, aby nám to nevšlo na prázdniny, a ještě ke všemu teď bude Kuzma 4 krát v pátek, protože ten instruktor je pryč. Já v pátky stejně chodit nemůžu, protože mám flétnu a teď bych nemohla kvůli hárání, takže to pěkně vyšlo.    

                               14.4.2010 - KUZMA
Před časem jsme se přihlásili na KUZMU, neboli kurz zodpovědného majitele psa. Doporučila nám ho kamarádka Pája a spolu s námi se radostně přidaly i Anička a Evča. Jak jsem dnes zjistila, zábavy si určitě užijeme dost. První schůzka byla v sobotu, kdy jsme ale nemohli kvůli výstavy. Od teď budou lekce ale ve středu. Počasí nám zrovna moc nepřálo, už od rána pršelo a bylo prostě hnusně, ale přesto jsme se moc těšili. Když jsem přijela ze školy, musela jsem během deseti minut sbalit všechny věci a Bonnie a jet zpátky do Ostravy, což jsme tak trochu nestihli, takže opět sprint na zastávku:-) Šťastně jsme autobus doběhli, nasadili náhubek, revizorovi ukázali jízdenku... Po pár zastávkách přistoupila Pája. Chvíli jsme bojovali s našimi pejsky, kteří se chtěli mohutně vítat, ale nakonec jsme to zvládli. Na kuzmě jsme se rozdělili do dvou skupin - pejsci, kteří už měli kdy s výcvikem co dočinění a nováčci. Zkoušeli jsme pár obratů u nohy a podobné věci, mezitím jsme všichni byli úplně "durch" a pak jsme šli na překážky. Zkoušeli jsme s Bonninkou áčko a kladinu a až mě překvapilo jak ji to baví:-) Lekce byla kvůli nepřízni počasí ukončena o hodinu dříve, ale dobrovolníci mohli nakonec pustit své pejsky na volno, ať si pohrají. Já a Pája jsme to teda riskly. Holky si sice skvěle pohráli, ale nechtějte vědět jak Bonnie vypadala. Opět z nás všichni měli bžundu. Já jsem byla zablácená od hlavy až k patě úplně doslova. Na závěr toho všeho se mi Bonnie vysmekla a protáhla vodítko bahnem, což byla opravdu třešnička na dortu. Pak jsme s Pájou cestovaly domů. Nejdříve trolejbusem, tam bylo málo lidí, takže to bylo dobré. Nemohla jsem si sice ani sednout, protože bych zabahnila sedačku, a když jsem se držela, tak po mě zůstaly blátivé stopy. Byla mi zima a připadala jsem si, jako bych vylezla z rybníka. Následující cestu autobusem raději ani nechci vzpomínat. Spousta lidí, a všichni si na nás ukazovali. Někteří házeli pohrdavé pohledy, ti chápavější se soucitně usmívali. My s Pájou jsme se nepřetržitě svíjely smíchy :-D Doma důkladná očista, a potom jsme si už užívali tepla a čista :-)

                                                      10.- 11.4.2010 - návštěva ze Střelic
Tento víkend nás svou návštěvou poctila teta, strejda, sestřenky a jejich dva pejsci. Přijeli se podívat na výstavu a zároveň jeli na krytí do sousedních Klimkovic, protože by rádi měli štěňátka po své zlaťandě Gracy. Naneštěstí počasí nám nepřálo. Poprvé jsme se potkali na výstavě kde jsme opravdu důkladně promrzli:-) Po výstavě jeli k nám na oběd a pak jsme šli na procházku. Celou dobu ale pršelo, bylo chladno a zima. Večer jsme potom na počest mamčiných narozenin navštívili středověkou restauraci, to teda už bez hafíků. V neděli jsem měla zápas z volejbalu a po něm jsme šli opět na prochajdu, ale špatné počasí přetrvávalo. V pondělí ráno potom jeli do Klimkovic za pejskem a potom domů. Jsme moc rádi, že tady byli, už kvůli všem těm radám okolo výcviku pejsků, které mi teta se strejdou dávají.:-)
                               10.4. - NVP Ostrava
Sláva, za námi je naše první výstava. Chcete-li vědět více, nakoukněte do sekce výstavy.

                         2.4.2010 návštěva Aničky a Roxy
Více v akcích a výletch

                               1.4.2010 - stříhání, čipování
Výstava se nezadržitelně blíží, což je sice fajn, protože se těším, ale na druhé straně mám už teď trému. Nicméně čas stříhání se blížil, a tak jsem v pondělí vzala mobil a na dnešek u paní Dany Kohoutové, která má chovatelskou stanici zlatých retrívrů a amerických kokršpanělů, objednala stříhání. Mamka si vzala dovolenou, my máme prázdniny, takže ráno jsme se chvíli snažili napálit se navzájem na apríla a v jednu jsme vyrazili do Klimkovic. Bonninka byla umístěna na stůl a paní jí následující půlhodinu tvořila výstavní sestřih. Bonnie sebou trošku šila, obzvláště kolem uší jí to nebylo příjemné, ale zvládla to. Naneštěstí pro ni jsme cestou domů ještě navštívili veterináře, u kterého jsme Bonnie zvážili (váží 32 kilo, takže by prý alespoň ty dvě kila měla shodit), očipovali a vyřídili pet pas (v létě totiž jedeme do Slovinska a do Chorvatska). No a na závěr jsme koupili obojek proti klíšťatům pro Bonnie i pro Mikiho. Pan veterinář říkal, že je to lepší než pipetky, tak mu budeme věřit:-) My lidé jsme rádi, že máme všechno to papírování za sebou, Bonnie by na dnešní útrapný den možná raději zapomněla, ale k večeru jsme jí to vynahradili krásnou procházkou. A těch piškotků co přitom padlo!:-) 

                                      První koupání
Jaro letos už podruhé začíná,teď snad už opravdu.Chodíme k nedalekému potůčku,kde je místy voda sotva 5 cm, ale místy až po kolena. Házíme Bonnince do vody klacíčky, piškotky a kdoví co ještě Do mělčiny chodí ráda, vždycky se cáchá jedna radost, ale do hloubky se jí moc nechce, pomalu to zkouší, tak doufáme že objeví kouzlo koupánía bude z ní pravý retrívr.

        22.3.2010 - prochajda s Bertou a Pájou na Haldu Ema
Dneska jsme si udělali takovou delší procházku na nejvyšší kopec Ostravy - Halda Ema.Byl to nápad kamarádky Páji, se kterým jsme nadšeně souhlasili. Nejdříve jsme jeli pár zastávek autobusem, kde jsme se s holkama setkali a pak kráčeli chvíli podél silnice, což bylo skoro k nevydržení, protože pejsánci si chtěli hrát:-) Vystoupali jsme až na vrchol, cestou jsme se pokusili o pár společných fotek, Berta snědla Páje svačinu, několikrát jsme je museli rozmotávat, jak se zamotaly do vodítka, prostě skvělý výlet:-) Celou dobu jsem měla pocit, jako kdyby byla sobota a ne nějaké protivné pondělí. Pejsci se vyřádili, my jsme si popovídali no a cestující v autobuse se potom určitě dobře pobavili při pohledu na mě, zablácené od hlavy až k patě:-) Bonnie potom byla úplně vyčerpaná. Byl to skvělý výlet, těšíme se na další!
                              20.3.2010 - výlet na Praděd
Dnešní den jsme strávili úžasným výletem na běžkách na praděd, více v akcích a výletech.

                                      Jaro začíná!!!  
Tak sláva! Po nekonečně dlouhé době jsme se dočkali a konečně snad definitivně slezl všechen sníh a začíná jaro. Mám mnohem lepší náladu a trávíme spoustu času na procházkách a venku na zahradě. Trénujeme na výstavu a někdy se kolemjdoucí tváří celkem zajímavě, když nás vidí stát uprostřed louky ve výstavním postoji:-) Dokonce jsem Bonnie zatáhla do jedné mělké říčky, aby se jako podívala na vodu, protože se ještě v životě nekoupala ve vodě někde venku. Nejdřív vůbec nechápala, koukala na vodu a namě, na vodu a na mě...Až když jsem jí tam hodila klacík, tak za ním hopsla, takže jsem ke své velké radosti shledala, že vody se  nebojí:-) Vody jí bylo sotva do půlky nohou ale pro začátek to stačí. 

                       6.3.2010 - procházka s Bertou a Pájou
Na dnešek jsme se domluvili s Pájou z vedlejší třídy ( www.berta.wbs.cz ) , že půjdeme s pejsánkama na výlet k nim do Radvanic, což je asi 3 zastávky od nás .Holky si strašně moc rozuměly,válely se po sobě - nebo spíš Berta po Bonnie, takže výsledek-Bonnie byla dokonale černá. Procházely jsme se šnečím tempem a povídaly si o všem možném, ale hlavně o pejskách. Byl to skvělý výlet, takže děkujem a těšíme se na další:-) PS: Za všechny skvělé fotky, které najdete ve fotogalerii, vděčíme Páje, protože Eliška si nevzala foťák:-)
                    2.3.2010 - procházka do Václavovic 
Dneska jsme spolu s bráchou a Natálkou(a samozřejmě s Bonninkou) vyrazili do vedlejší vesnice nebo spíše do lesa, který je na jejím konci. Nikdy jsem tam nabyla, takže jsme šli doslova naslepo a říkali si, tak snad tudy... Představte si, po dvou hodinách jsme se z lesa vymotali na druhém konci Václavovic, takže jsme se nakonec šťastně vrátili domů. Byla to skvělá prochajda, zapomněla jsem říct že s námi byla i koloběžka, protože po sněhu není ani památky.Pěkně jsme se proběhli a já jsem měla pocit, jako by byl víkend. S Bonninkou teď nejvíce trénujeme postoj a klusání a taky aport, protože si, nevím proč, zvykla pouštět ho na zem místo mě do ruky. Myslím ale, že to zvládnem:-)        

                  19.2.-27.2.2010-Jarní prázdniny v Orlických horách
Jarní prázdniny jsme strávili u babičky a dědy v Orlických horách.Více se dočtete v akcích a výletech.             

                               14.2.2010-Valentýnská procházka 
Proč valentýnská?Ne že bychom na ni slavili Valentýna, ani se nekonala kvůli Valentýnu,prostě jsem ji jen potřebovala nějak nazvat:-) Šli jsme já brácha a samozřejmě Bonnie.Sice jsme se jen tak courali po okolním lese,ale trvalo nám to asi tři hodiny a bylo moc fajn.Trošku sněžilo,nebyla taková ta vlezlá zima,mezi stromy prosvítalo sluníčko...:-)Bydlíme tady teprve půl roku,takže stále máme co oběvovat.Trochu jsme tedy zabloudili,ale fakt jen trochu.Potkali jsme srnky,když jsem je spatřila,úplně ve mně zatrnulo,aby je Bonnie třeba nechtěla honit,ale jí to naštěstí ani nenapadlo.Taky jsem zjistila,že Bonnie by byla dobrá na Flyball,nebo Dogfreesbee(nebo jak se to píše).Házela jsem jí sníh,a ona ho nadšeně chytala,pak jsem to zkoušela s čepicí,papírovýma kapesníkama,a bavili jsme se tak asi deset minut:-)Ke konci procházky došlo i na postoj,protože,a teď se držte,se přihlásíme na NVP v Ostravě,ale o tom až příště:-)                  

                                13.2.2010-Procházka s Roxy a Adi  
Dneska jsme jeli opět s Roxynkou a Adélkou,tentokrát na Landek.Pejsánci si užívali nádherného počasí a my jsme si popovídali o všem možném-ale hlavně o psech:-)Měli jsme se dobře,ale není nic moc o čem psát,takže akorát zkoukněte fotky:-)                            

                                6.2.2100-Únorová procházka  
Dneska k nám přijely kamarádky z hudebky-Barča a Kristýna. Nejdřív jsme hrály Osadníky z Katanu a pak se vydaly na výlet.Zvolily jsme cestu kolem rybníků, a jak jsme tak chodili, napadlo nás vydat se na ostrov na rybníce. Po chvilce uvažování, zda je led pevný, jsme vyrazily. Byl pevný dost, takže jsme ostrůvek šťastně navštívily a došly na druhý konec rybníku. Když jsme se vrátily dom, byly jsme úplně unavené, a nejvíce Bonnie                        

                              25.1.2010-Prochajda do pískoviny 
Dneska jsme díky nějaké školní poradě kvůli vysvědčení měli zkrácené vyučování, takže jsme s Bonouškem vyrazili na trošku delší prochajdu.Procourali jsme pískovinu, zablbli ve sněhu a taky trochu pocvičili, abychom si na cvičáku neudělali ostudu. Bonnie si vesele zaštěkala na pár pejsků za plotem, zlkrátka podařený výlet. Měli jsme i foťák a Bonnie ochotně přistoupila na návrh vyfotit pár detailů, takže se klidně podívejte:-)                                

                                10.1.2010-Návštěva z Petřkovic
Na dnešní den byla původně naplánovaná docela velká akce-měla přijet Anička s Roxy,Pája s Bertou a Eva s Adélkou.Venku opravdu vydatně sněžilo,což mi dělalo velkou radost,ale Aničce s Pájou se do té vánice nechtělo,a tak nakonec přijely jen Eva s Adélkou,protožejejich odhodlání jen tak nějaké chumelení nezastaví.Když jsme se vrátili ze zastávky domů,seznámili jsme Adélku s naším bytem,který se jí velice zalíbil.Velice svědomitě ho začala hlídat,takže když domů přišel brácha,hlasitě to nespokojeně dávala na jevo.Ale stačilo pár vteřin a byli z nich kamarádi:-)Hrály jsme s Evčou různé hry a poobědvaly jsme,pak hurá ven.Bobovaly jsme,a naši čtyřnozí kamarádi za námi nadšeně lítali.Obešli jsme skoro celou "vesnickou" část našeho města,a bavily jsme se tak dobře,až Evě ujel autobus:-D Měly jsme alespoň ještě více času.Bohužel,ten další už stihla,ale stejně to byl nadmíru vydařený den:-)

                                    3.1.2010-Výlet do Beskyd
Dneska jsme se vypravili na výlet do Beskyd na bílý kříž.Sněhu byla spousta,takže o zábavu postaráno.Potkávali jsme spoustu běžkařů a turistů,každý vyrazil na rekreaci.Jeden chlápek se strašně naštval,že Bonnie šlape do stopy,no raději nekomentovat.V jedné horské chatičce jsme si dali oběd a vyrazili na zpátek.

                                    1.1.2010-Nový rok
Ráno jsme vstali až v jedenáct,Bonnie mi sežrala vánočku k snídani a o půl druhé jsme obědvali.Kolem třetí jsme vyrazili na novoroční procházku kolem rybníků.Chtěli jsme původně fotit ale mlha a podivné přítmí nám to znemožnilo.Ale doufáme,že si následující rok pěkně užijeme:-)